Pitkät jäähyväiset eli eroni kunnanvaltuustosta

Ilmoitin viime viikolla eroavani kunnanvaltuustosta, koska olen muuttanut Tampereella. Harmi. En olisi halunnut jättää valtuustoa kesken kauden, koska ajattelen yhä, että nykyistä useampien pitäisi yrittää vaikuttaa myös edustuksellisten rakenteiden sisällä.

Mutta rehellisesti sanoen olen myös helpottunut. Olen helpottunut, ettei tarvitse jäädä seuraamaan, miten kasvava ja asuntokuntien tuloilla mitaten Suomen 9. rikkain kunta aikoo – johtavan poliitikon sanoin – keskittyä houkuttelemaan hyviä veronmaksajia ja yrityksiä leikkaamalla nykyisiltä asukkailta kolmessa vuodessa 18 miljoonaa kohdistaen suurimman osan sote- ja koulutuspalveluihin, korottaa asiakasmaksuja, investoida 14 miljoonaa ydinvoimaan, kasvattaa ryhmäkokoja, jäädyttää vakanssit, yksityistää päiväkoteja – ja samalla kannustaa naisia jäämään kotiin pitämällä kuntalisän ennallaan. Tai voihan olla, että näin ei käy, vaan järki voittaa, ja seuraavina vuosina kuulen, miten Nurmijärvi on rakentanut perhetukikeskuksen, parantanut mielenterveyskuntoutujien palveluja, satsannut lisää joukkoliikenteeseen, pitänyt peruspalvelut nykyisellä ihan hyvällä tasolla kolmessa päätaajamassa, ottanut pakolaiset onnistuneesti vastaan ja avannut hienon monitoimitalon. Sitä toivon menneelle kotikunnallinen.

Tampereella mene talouden mittareilla paljon, paljon huonommin kuin Nurmijärvellä, mutta jotenkin täällä tuntuu siltä kuin tulevaisuuteen uskottaisiin. Sellaista me elävät tarvitsemme. Tulevaisuutta. Ajattelen yhä, että ihmisten ei pitäisi keskittyä asumaan vain sellaisiin paikkoihin, joissa asuu samanmielisiä – vaan pitää toimia myös siellä, missä on ajatuksineen vähemmistössä ja missä on joskus vaikea olla. Mutta on se myös kiva, ettei aina tarvitse elää niin – tai että ainakin hetken voi elää sellaisessa illuusiossa.

Eroni tullee valtuuston hyväksyttäväksi syksyn ensimmäisessä valtuustossa. Siihen saakka olen vielä virallisesti valtuutettu, mutta käytännössä jo tamperelainen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s