Monitoimitalo tarvitsee tukeasi!

Nurmijärven monitoimitalosta tullaan vielä käymään kiivas taisto. Kunnanhallitus päätti viime viikolla äänin 6-5 kannattaa monitoimitalon lykkäämistä vuodella – eli käytännössä projektin keskeyttämistä. Kolme kunnanhallituksen jäsentä olisi ollut valmis lykkäämään sitä jopa kahdella vuodella. Osalle lykkääminen on keino yrittää kaataa koko hanke.

Monitoimitalo siis päätettiin jo kertaalleen rakentaa, kun siitä äänestettiin viime joulukuussa. Ne, jotka ymmärtävät hankkeen tarpeellisuuden, luulivat talon vihdoin nousevan. Hankkeen vastustajat ovat kuitenkin tehneet kiivaasti töitä, jotta tämä päätös saataisiin kumottua – ja nyt he ottivat erävoiton.

Viime vuonna 33 valtuutettua 51 valtuutetusta äänesti monitoimitalon puolesta. Nyt jo osa valtuutetuista on ilmoittanut muuttaneensa mielensä, kuten esimerkiksi kunnanhallituksessa istuva Kirsti Handolin (kesk.), joka äänesti viime viikolla lykkäämisen puolesta.

Mitkään toiminnalliset syyt eivät puolla hankkeen lykkäämistä. Päinvastoin: talo on jo suunniteltu hyvin pitkälle. Suihkut ja valkokankaat ovat piirustuksissa jo paikallaan. Työ on edennyt normaalisti, ja suunnittelijat ovat tehneet hyvää työtä. Nyt poliitikot ja kunnanjohtaja haluavat kuitenkin hankaloittaa käynnissä olevaa hanketta – tai lopulta kaataa sen. Taloudellista kehitystä on vaikea arvioida, mutta jos katsotaan indeksikehitystä, sen perusteella voidaan arvioida, että talon rakennuskustannukset voivat helposti kohota 300 000 euroa pelkästään tämän yhden vuoden lykkäämisen vuoksi.

Pahinta on kuitenkin se, että osalle valtuutettuja lykkääminen on vain yritys kaataa koko hanke lopullisesti. Ensi vuonna sama taisto tuulimyllyjä vastaan käytäisiin jälleen, ja lykkäämistä tultaisiin varmasti esittämään.

Siksi nyt olisi annettava valtuutettujen kuulla, että nuoriso tarvitsee tiloja Klaukkalaan, opistot tekevät mahtavaa työtä kaikkien kuntalaisten hyväksi ja että kulttuurilla on arvoa myös Nurmijärvellä. Monitoimitalo tarvitsee tukeasi nyt enemmän kuin koskaan. Jos haluat monitoimitalon toteutuvan, ole yhteydessä valtuutettuihin ja toimi talon puolesta.

Ps. Muistutuksena monitoimitalon tärkeydestä linkki viime vuoden budjettikokouksessa pitämääni puheeseen, Nurkkarin vieraskynääni  ja alla erään kuntalaisen hyvä kirjoitus Nurkkarissa.

Pps. Kuvassa Aleksis Kiven kuolinmökki. Se muistuttakoon meitä siitä, miten sysäsimme Kiven kuolemaan naapuripitäjään Tuusulaan. Nyt on aika tarjota oman aikamme nuorille ja vimmaisille paremmat eväät.

Näyttökuva 2014-10-13 kello 18.34.47

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s