Budjettivaltuusto: linja-autoliikenteen määrärahat

Puheeni linja-autoliikenteen määrärahojen lisäämisestä ensi vuodelle. Tämä vihreiden ryhmän ehdotus meni läpi yksimielisesti valtuustossa.

***

Hyvät kuulijat,

Ensi vuoden budjetissa on alibudjetoitu linja-autoliikenteen määrärahat. Tulot on mitoitettu virkamiesten itsensäkin mukaan yläkanttiin ja menot alakanttiin.

Tämän odotetaan – ehkä myös toivotaan – nostavan lipunhintoja ja tätä kautta vähentävän bussimatkaajien määrää ja kunnan maksamaa tukea.

Tässä ei tietysti ole järjen hiventäkään.

Nurmijärvi-lippu on ollut onnistunut kokeilu. Se on osoittanut, että matkustajamäärät kasvaa, kun lipunhintaa lasketaan. Ja kun matkustajamäärät lisääntyy, autojen määrä vähenee ja ruuhkat helpottavat. Kaikki voittavat.

Nyt tämä hyvä kehitys halutaan torpata varaamalla liian vähän rahaa jokapäiväiseen bussiliikenteeseen. Jos kunnan joukkoliikennepolitiikka on näin tempoilevaa, en ihmettelisi yhtään, jos nyt mukaan saadut käyttäjät siirtyisivät takaisin, autoilijoiksi, kenties lopullisesti.

Lyhyellä aikavälillä etenkin kolmostien ja Klaukkalan sisääntulon liikenneruuhkat ratkeavat parhaiten ja oikeastaan vain sillä, että yhä suurempi osa kuntalaisista alkaa käyttää joukkoliikennettä edes osalla matkoistaan. Tätä kehitystä on viime aikoina tuettu kohtalaisesti, joten jatkakaamme sitä ensi vuonnakin.

Siksi vihreät esittävätkin 100 000 euron lisäystä linja-autoliikenteen määrärahoihin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s